Hållbart mode - denim trend 2019

Hej finisar!

Trendspaning denim kommer bli väldigt stort 2019. Denim är ett bra plagg som enkelt går att fynda secondhand. Jag gillar verkligen kombinationen av utställda jeans med en stilren t-shirt och en jeansjacka eller skjorta. Att handla hållbart och tänka till en gång extra innan du gör ett köp är nyckeln till en välplanerad garderob.Visste ni att det går åt 6200 liter vatten och 1,4 kilo kemikalier för att tillverka ETT par jeans?
6200 liter vatten motsvarar ca. 41 fyllda badkar.
1,4 kilo kemikalier behövs för att köra diskmaskinen 78 gånger..

Tänk därför till en extra gång och bidra till hållbart och miljömedvetet mode ♻️


På bilden har jag ett par av mina favorit jeans som jag har fyndat från Arkivet. De är väldig snygg passform och jag gillar dem verkligen. Jag handlar mycket secondhand och några av mina favoritbutiker i Stockholm är:

Arkivet

Camillas kläder

Filippa K Secondhand

Judits Secondhand

Planera in en second hand dag med dina vänner eller familj, det är otroligt roligt och det sätter din stil på test. Man får tänka till och jag älskar när man hittar ett plagg som enkelt kan sys om för en modernare och ny look.De allra flesta större klädföretag i Sverige har idag ett pågående arbete inom hållbarhetsområdet, framförallt inom produktions- och distributionsledet men vad kan modebranschen göra för att ta ännu större kliv mot hållbara affärsmodeller och hur blir de bättre på att hjälpa konsumenten att göra rätt val.

För er som gillar mode och vill veta mer om just hållbart mode så håller Doconomy ett föredrag idag på:

Grev Turegatan 30

KL 16:00 - 17:30

Jag kommer vara på plats så kom gärna och säg hej 😀Gillar

Kommentarer